Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що в парламенті ще збирають підписи для розгляду в другому читанні законопроєкту про заборону Московського Патріархату.

Про це повідомляє “Еспресо”.

Фото: УНІАН

“Коли зберемо 240 підписів, законопроєкт буде внесений до залу. Мій підпис там є, скільки підписів наразі зібрали, я не знаю. Там є організатори – депутати, які займаються їхнім збором. Але думаю, як тільки ми досягнемо цифри 240, неодмінно й відразу цей законопроєкт буде внесений до українського парламенту”, – сказав Стефанчук.

За його словами, підписи збирають, аби бути впевненими, що за заборону УПЦ МП одразу проголосує більшість.

“Ще раз підкреслюю: ми не маємо шансу на те, щоб не проголосувати чи щоб не вистачило голосів. Саме тому погоджувальна рада вийшла з того, що ми маємо бачити підписані 240 голосів – і тоді цей законопроєкт буде розглянутий у Верховній Раді”, – додав спікер ВРУ.

Як повідомляла РП, нардепи від “Євросолідарності” вимагали 21 травня невідкладно винести на голосування законопроєкт про заборону Московської Церкви в Україні, створення ТСК з питань фортифікацій і забезпечення ЗСУ дронами. Також депутати розмістили плакати біля президії з написами: “Московська церква вбиває”, “Фортифікації – це захист”, “Фортифікації – це захист Харкова, Сум, Запоріжжя і кожного воїна”.

У Верховній Раді збирають підписи для винесення на розгляд на пленарне засідання у другому читанні та в цілому законопроєкту про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською Православною Церквою.

Прийняти закон про заборону Московської церкви в Україні (УПЦ МП) заважають не США, а інтриги парламентської монобільшості. Про це повідомив нардеп від «Європейської солідарності» Микола Княжицький, який подавав альтернативний урядовому більш жорсткий законопроєкт.

Нардепи, які раніше належали до ОПЗЖ, шантажують більшість “Слуг народу”, щоб вони не виносили на розгляд законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов’язаних з РФ.

Comments are closed.