Крім митрополита Іонафана, обміняли й відправили в Росію ще двох священиків УПЦ МП.

Уповноважена з прав людини РФ Татьяна Москалькова повідомила, що це засуджені в Україні Микола Закроєць і Олександр Лунєгов, інформує телеграм-канал Християни проти війни.

Засуджений в Україні за державну зраду священник УПЦ МП Микола Закроєць

Клірик Дніпропетровської єпархії Лунєгов був засуджений до п’яти років за звинуваченням у виправданні агресії проти України. Другий священник, настоятель Георгіївського храму УПЦ МП в Ямполі Закроєць, був засуджений на 15 років за держзраду.

Як відомо, настоятель Георгіївського храму УПЦ МП у Ямполі на Сумщині Микола Закроєць був засуджений у жовтні 2023-го до 15 років за державну зраду.

Згідно з судовим вироком, Микола Закроєць надавав інформацію про адресу проживання та контакти голови Ямпільської громади. Крім того, чоловік передав дані і про керівників правоохоронних органів Шостки та Ямполя, інших керівників місцевих органів влади в Шосткинському районі та журналістів Ямполя.

Клірика Дніпропетровської єпархії УПЦ Олександра Лунєгова визнали винним у виправдуванні і глорифікації збройної агресії Росії. Після затримання у Лунєгова вилучили мобілку і слідчі побачили, що священник був підписаний на антиукраїнські пабліки «МИР Z», «Z», «Army», «НОВОСТИ РФ». Також був учасником чат-боту «VоZмездие», який створено для збору відомостей щодо Збройних сил України, задіяних у відсічі російській збройній агресії.

Comments are closed.