Народний депутат Артем Дмитрук поскаржився Уповноваженому з прав людини Дмитрові Лубінцю на “незаконне тримання у СІЗО намісника Святогірської лаври митрополита Арсенія”.

Про це нардеп повідомив у своєму Телеграм-каналі.

Він зазначає, що Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець доручив “провести перевірку за фактом незаконного тримання у СІЗО намісника Святогірської лаври митрополита Арсенія”.

“Це дуже добре. Чекаємо на результати розслідування і сподіваємося, що нашого дорого владику Арсенія якнайшвидше звільнять із ув’язнення, і він нарешті повернеться до монастиря до своєї пастви!” – зазначив Дмитрук.

Як повідомляла РП, народний депутат України Артем Дмитрук, відомий лобіюванням інтересів Московського Патріархату в парламенті, став іподияконом УПЦ МП.

Як відомо, Артем Дмитрук належить до лобістів УПЦ МП в парламенті. Як повідомляла РП, раніше група народних депутатів просили голову Верховної Ради Руслана Стефанчука направити на експертизу до Європейської комісії “За демократію через право” (Венеціанської комісії) законопроєкт №8371 про заборону в Україні контрольованих із Росії релігійних організацій. Серед тих, хто підписав звернення – Артем Дмитрук (група “Відновлення України”).

Як зазначала нардеп Соломія Бобровська, у парламенті дуже сильне лобі Російської Православної Церкви. “Лобі РПЦ дуже сильне у Верховній Раді. Наприклад, Артем Культенко, мажоритарник з Одеси Дмитрук до крайнього моменту голосування в Раді намовляли Давида [Арахамію], спікера і віцеспікера не ставити на голосування в парламенті законопроект. Це представники радикального “упоротого” крила РПЦ”, – наголосила Бобровська.

Дмитрук не проголосував за заборону російської церкви у першому читанні.

Відомо, що журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці позафракційного народного депутата Артема Дмитрука з підозрюваним у п’яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Дмитрука виключили з фракції “Слуга народу” в листопаді 2021 року.

Comments are closed.