Президент Володимир Зеленський анонсував на понеділок нараду за участю керівників правоохоронних органів щодо зрадників, які “втекли з України, ховаючись від відповідальності”.

Про це повідомляє Liga.net.

“Щодо тих осіб, хто працює проти нашої держави: зрадників України, які допомагали російській агресії чи виправдовують її, які втекли з України, ховаючись від відповідальності. Нашій державі потрібні чіткі відповіді щодо таких осіб. Чітка відповідальність. Щоб усі ці “товаріщі” отримали те, на що заслуговують, хоч би де вони ховались і куди б побігли”, – заявив президент.

Зеленський на понеділок призначив нараду за участю керівників правоохоронних органів – Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Державного бюро розслідувань, а також будуть присутні голови Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Державної прикордонної служби, генеральний прокурор та представники розвідки.

За словами президента, на цій зустрічі треба буде “багато речей обговорити й висновків зробити”.

У неділю вдень генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про підозру чинному нардепу — за інцидентами з нападами на правоохоронця та військового в Одесі та Києві (у 2022 та 2023 роках відповідно). Максимальне покарання за всіма статтями — сім років тюрми.

Надвечір Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону чинним народним депутатом. Співрозмовник LIGA.net у ДБР підтвердив, що йдеться про Дмитрука.

Як повідомляла РП, нардеп Артем Дмитрук, який нещодавно отримав дияконські свячення в УПЦ МП, у суботу, 24 серпня, “засвітився” у Молдові.

Як повідомляла РП, народний депутат України Артем Дмитрук, відомий лобіюванням інтересів Московського Патріархату в парламенті, став іподияконом УПЦ МП.

Відомо, що журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці позафракційного народного депутата Артема Дмитрука з підозрюваним у п’яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської лаври ієродиякона УПЦ МП Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Дмитрука виключили з фракції “Слуга народу” в листопаді 2021 року.

Comments are closed.