У день свята Покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці, 31 серпня 2024 року, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію на цілющому джерелі у Заглині – присілку села Монастирок на Львівщині.

Щороку до цього священного місця, де відбулося чудесне явлення Божої Матері, традиційно відбувається проща, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, архієпископ Вишгородської Агапіт, архієпископ Коломийський і Косівський Юліан, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Богуславський Арсеній та численне духовенство.

За богослужінням молилася велика кількість вірян, які прибули в паломництво до цього особливого місця.

Предстоятель виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

“Ми як християни з глибокою пошаною ставимося до місць таємничого явлення Божої Матері, одне з яких маємо тут, серед цього мальовничого лісу. Ці явлення засвідчують милосердне материнське служіння Богородиці, і звершуючи щороку паломництво сюди, ми оновлюємо нашу віру і шанування цього служіння.

Ми шануємо і видимі знаки тієї милості, яку Божа Матір незмінно і щедро подає всім, хто звертається до Неї – джерела води, благословенні Нею. Як джерело щедро подає воду спраглим, які приходять, щоби черпати з нього, так Пречиста Владичиця щедро подає милість тим, хто звертається до Неї, хто просить Її про допомогу і заступництво.

І ми, дорогі брати і сестри, зібравшись тут, на місці явлення Божої Матері, біля цього благословенного Нею джерела, підносимо до Неї кожен свої власні молитви у своїх потребах, але також і нашу спільну молитву. Ця наша молитва – про перемогу над російською імперією зла, про вигнання загарбників з нашої землі, про утвердження справедливого миру. Ця молитва – про допомогу нашим звитяжним героям-воїнам, завдяки подвигу яких Україна продовжує жити. Ця молитва – про зцілення поранених, про звільнення і повернення додому тих, хто перебуває у полоні. Ця наша молитва – про єдність помісної Православної Церкви, про викриття і подолання нечестивого вчення «русского міра», ярмо якого нашому народу накидали протягом століть”, – сказав Предстоятель ПЦУ.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Comments are closed.