Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 22 вересня 2024 року відвідав храм на честь преподобного Серафима Саровського, що у Кременчуці, та звершив молебень за перемогу України над агресором.

Громада храму із настоятелем понад рік тому приєдналася до Православної Церкви України, повідомляють в ПЦУ.

Разом із Предстоятелем Православної Церкви України за богослужінням також молилися митрополит Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Кропивницький і Голованівський Марк, архієпископ Вишгородський Агапіт, настоятель храму архімандрит Феодосій (Овчарук), місцеве духовенство, міський голова, меценати та віряни.

Під час відправи лунали молитовні прохання за захисників України, за владу і наш український народ. Також  Митрополит Епіфаній возніс молитву за перемогу України над агресором.

Після молебню Предстоятель помісної Української Православної Церкви звернувся до настоятеля та громади зі словами Першосвятительської проповіді.

«Ми зібралися для того, щоби піднести нашу спільну молитву до Бога, молитву до Його Пречистої Матері – Богородиці, до святих, яких ми по особливому шануємо. Ми дякуємо Богу за всі благодіяння, яких Він нас сподобив до цього часу і ми віримо, що Господь не полишить нас у майбутньому, а буде допомагати і вести правильним шляхом, який приведе кожного із нас до спасіння, а наш народ – до Перемоги», – сказав Митрополит Епіфаній.

Також Предстоятель Православної Церкви України закликав покладати надію на Бога та разом боротися за наше спільне українське майбутнє.

Після богослужіння Предстоятель помісної Української Православної Церкви відзначив меценатів, духовенство та представників громади високими церковними нагородами.

Comments are closed.