Завтра зранку у Михайлівському Золотоверхому соборі відбудеться молебен на захист історичного місця на Поштовій площі. Про це у Facebook написала активістка Аннабелла Моріна.

“Я дуже вірю в силу молитви, вона захистить нас від наруги влади, яка йде на все заради грошей злочинного помічника Януковича та готова занепастити місце, повязане з літописними подіями хрещення Київської Русі-України, – написала Моріна.

Вона просить усіх небайдужих прийти на 13:00 до Київради, де розглядатиметься питання реконструкції Поштової площі.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”uigxrl4qo” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”celtlf5go” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”in9jn0fjta”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGYW5uYWJlbGxhLm1vcmluYSUyRnBvc3RzJTJGMjExNDY5Nzg5MTkxNDYzNiZ3aWR0aD01MDAiIHdpZHRoPSI1MDAiIGhlaWdodD0iNTg0IiBzdHlsZT0iYm9yZGVyOm5vbmU7b3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

У коментарі “Релігійній правді” Аннабелла Моріна зазначила, що про ранковий молебен її повідомив намісник Михайлівського монастиря архиєпископ Агапіт.

Боротьба за збереження Поштової площі триває вже більше 5 років. Будівництво підземного торгового центру відбувається без землевідведення і загрожує зруйнувати унікальну археологічну знахідку – древню вулицю з дерев’янними спорудами, які були зведені зведені у ХI–XII століттях.

Розкопки Поштової площі

У часи Київської Русі – середньовічної держави, яка існувала на території теперішнього Києва, – Поділ був кварталом ремісників. Історична унікальність знахідки вулиці на Подолі полягала ще й у тому, що його площа за давніх часів виявилася значно більшою, ніж раніше вважалося. За деякими даними, цю місцевість у гирлі річки Почайни називають місцем Хрещення Русі.

Comments are closed.