Взяття Церквою на поруки священників, які вчинили наругу над дітьми, було помилкою.

Таку думку висловив в інтерв’ю Релігійній правді єпископ Римо-Католицької Церкви Станіслав Широкорадюк.

Єпископ Станіслав

Ця практика раніше була поширена у США, коли Католицька Церква брала на поруки священників-злочинців, а єпархія виплачувала компенсації постраждалим.

«Ці історії вимагають якщо не додаткового розслідування, то міркувань та аналізу. Бо через мільйонні відшкодування збанкрутували дієцезії, які найбільше помагали місіонерській діяльності. Це вже досліджено», – зауважив єпископ.

Після зміни відповідного закону Церква перестала нести фінансову відповідальність, і тема жертв гомосексуалістів зникла.

«В Церкві є збоченці, я не заперечую. Але так само не заперечую спланованих диверсій проти неї. Адже тривають напади навіть на покійного Івана Павла ІІ. Мовляв, не відкривав усіх фактів. Але він першим порушив цю тему. І казав, що це може стати початком деморалізації», – сказав єпископ Станіслав.

Він додав, що боротьба проти Церкви триває.

«І ви знаєте, що мене найбільш насторожує в цьому всьому? Ще в 2014 році папа Бенедикт XVI написав таку пересторогу: «Часи антихриста дуже швидко наближаються. Ознаки явної атаки антихриста – масові аборти і гомосексуальні зв’язки», – нагадав єпископ.

Також він додав, що у книзі про таємниці Ватикану Фредерика Мартеля, де автор розповідає про нібито тисячі обвинувачених у гомосексуальних зв’язках священників по всьому світі, є багато правди, але є і маніпуляції.

«Ми повинні зрозуміти, з ким ми маємо справу, кому це вигідно. Я думаю, що є зацікавлені вилити бруд на Церкву. Але це ж не наша Церква, це Церква Христова. І якщо ми грішні, то ми повинні каятися. Папа Іван Павло ІІ перепрошував всіх за гріхи Церкви. І так само тепер Франциск перепрошує», – зауважив єпископ Станіслав.

Comments are closed.