Верховний Суд зобов’язав священника РПЦвУ Олександра Гладиша, який оскаржував рішення зборів про перехід громади до ПЦУ в с. Оленівка Борзнянського району на Чернігівщині, сплатити витрати на адвоката. Це ще одна перемога важлива для встановлення справедливості, написав на своїй сторінці в Facebook архієпископ ПЦУ Євстратій Зоря.

“Верховний Суд зобов’язав священника МП Гладиша, який оскаржував рішення зборів про перехід громади до ПЦУ в с. Оленівка Борзнянського району, сплатити витрати на адвоката. 13520 грн. за безпідставне оскарження рішення зборів.

Ще одна перемога – можливо не найбільша, але важлива для встановлення справедливості: громада має право ухвалювати рішення про долучення до ПЦУ, а безпідставні оскарження, якими практично завжди зловживають прихильники МП – мають бути залишені без задоволення”, – зазначив архієпископ.

Як повідомляла РП, у січні 2019 року на Чернігівщині перша громада УПЦ МП перейшла до Православної Церкви України. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив настоятель Катерининської церкви (ПЦУ) у Чернігові о. Євген (Орда).

Місцевий священник РПЦ в Україні Олександр Гладиш заявив журналістам, що за рішення перейти до ПЦУ нібито голосували не місцеві жителі.

Священник звернувся до суду, щоб оскаржити рішення про перехід громади Оленівки до Православної Церкви України.

Борзнянський районний суд не задовольнив позов Олександра Гладиша до голови Оленівської сільської ради Володимира Кривця, який головував на зборах громади.

У с. Оленівка проживають близько тисячі людей. Храм в Оленівці належав до колишньої Ніжинської єпархії РПЦ в Україні.

 

Comments are closed.