Підозрюваний в схилянні до самогубства монахинь о. Сєргій (Романов) оголосив сухе голодування в московському СІЗО на знак протесту проти кримінального переслідування, повідомляє 11 січня ТАСС з посиланням на члена Громадської спостережної комісії Москви Єву Меркачову.

Як зазначає Credo.Press, 5 січня схимник написав заяву про те, що оголошує сухе голодування, розповіла Меркачева. «Він тільки змочує губи водою, а так не їсть і не п’є… Сєргій стверджує, що буде голодувати, поки не помре, або ж до тих пір, поки його не звільнять із СІЗО хоча б під домашній арешт», – сказала правозахисниця.

За її словами, Романов не їсть із 30 грудня, але тоді він відмовлявся від їжі через піст. За цей час колишній схиігумен схуд на сім кілограмів, «але виглядає непогано».

Як повідомляла РП, Басманний суд Москви санкціонував арешт схиігумена Сєргія (Романова), якого затримали в Середньоуральському жіночому монастирі за звинуваченням у схилянні до самогубства.

Як повідомляла РП, штурм Середньоуральського монастиря під Єкатеринбургом, яким керує опальний о. Сєргій (Романов), що критикував Путіна, почався пізно вночі 29 грудня. Судячи з відео з території монастиря, опублікованого уральськими ЗМІ, в обитель приїхало кілька десятків співробітників спецслужб при повному спорядженні – в шоломах і з автоматами.

Як відомо, засновник Середньоуральського жіночого монастиря РПЦ, заборонений у служінні схиігумен Сєргій Романов вимагав від Путіна скласти повноваження і передати їх йому. В іншому випадку монах пригрозив Путіну розпочати “повномасштабну духовну війну”.

РПЦ відлучила Сєргія Романова від Церкви та позбавила сану.

Comments are closed.