У мережі з’явився аудіозапис розмов колишнього заступника глави СБУ полковника Дмитра Нескоромного, які можуть свідчити про його зв’язки з ФСБ та РПЦ.

У записі, опублікованому Українською правдою, є розмова Нескоромного з “владикою”, ймовірно, з РПЦ.

Наводимо фрагмент розмови:

Нескоромний: Я так зрозумів, що там знову хмари сунуть, так? Газують ці дебіли?
“Владика”: Ну, у звичайному своєму режимі, стандартному.
Нескоромний: Я не зрозумів щось за висловлюваннями, щось Варфоломій непритомний. Щось там наговорив. Він позбавив нас статусу якогось? РПЦ… наш УПН, український?
“Владика”: Не переймайтесь, батєнька. Спокійно.

Після цього Нескоромний привітав владику з Новим роком, побажав здоров’я і передав привіт “московській нашій там сім’ї”.

Як повідомляла РП, у жовтні 2020 року Вселенський Патріарх Варфоломій прокоментував статус УПЦ МП. За його словами, Вселенський Патріархат “тимчасово терпить існування українських ієрархів під Росією не як місцевих правлячих єпископів, а лише як титулярних або тих, що перебувають (мають резиденцію) в Україні”.

Читайте також: 

Колишнього першого заступника голови Служби безпеки України Дмитра Нескоромного розшукують у справі про організацію підготовки вбивства начальника ГУВБ СБУ Андрія Наумова.

У повідомленні СБУ йдеться, що Нескоромний разом зі співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком “вирішили позбавити життя” Головного Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Мотив злочину, за версією слідства, – те, що Наумов перешкоджав поверненню Нескоромного на високу посаду в СБУ, а також виступав проти призначення до відомства членів його команди.

Днями у телеграмі з’явився канал, підписаний іменем Дмитра Нескоромного. Там усю історію назвали провокацією з боку СБУ та оточення очільника відомства Івана Баканова.

“Я знав про її підготовку заздалегідь. Я знав, що при затриманні мене планують ліквідувати. Тому залишив Україну. Зараз я перебуваю в Європі”, – йдеться в одному з повідомлень.

У цьому ж телеграм-каналі анонсували пресконференцію Нескоромного, яка має пройти 2 лютого у Брюсселі.

Під час неї нібито будуть розкриті деталі “провокації” з боку СБУ та “сенсаційні факти про корупцію у вищих ешелонах влади в Україні”.

Comments are closed.