Релігійна громада у Сараті отримала черговий позов від представника РПЦ в Україні (УПЦ МП), який оскаржує рішення зборів 26 січня 2019 року, під час яких місцеві віряни проголосували за перехід до юрисдикції ПЦУ.

Як розповів Релігійній правді настоятель храму Свято-Покровського храму священник Владислав Шіман, який перейшов до ПЦУ за підтримки місцевої релігійної громади, позивачем є місцевий вчитель Ігор Марчук.

За словами священника, у позові Марчук стверджує, що є засновником громади. Однак, у той час, коли було засновано громаду, Марчуку виповнилося лише 4 роки.

“Він 1987 року народження, а громада заснована 1991 року. І виходить, що він у 4 роки був засновником громади”, – дивується отець Владислав.

Заяву було подано в листопаді до Саратського районного суду. Перше засідання призначене вже на 2 лютого.

До речі, захисником релігійної громади Сарати виступає адвокат Сніжана Чубенко, яка допомогла виграти суди низці громад у Вінницькій області.

Загалом проти парафії у Сараті було відкрито чотири судових справи, одна з яких – також про визнання недійсними рішення загальних парафіяльних зборів – була завершена Верховним судом на користь ПЦУ.

Як повідомлялося раніше, у Православній Церкві України розповіли історію боротьби парафії в Сараті за своє законне право бути в лоні єдиної помісної Церкви та розсекретили маніпуляції, до яких вдається Московський Патріархат, щоб усіляко цьому протидіяти.

Окрім судових справ, парафії ще доводиться виборювати право на перереєстрацію статуту. Чиновники Одеської ОДА відмовляли вже чотири рази.

Comments are closed.