У конфліктну ситуацію між церковною громадою села Галинівка Оваднівської громади та головою Волинської ОДА Юрієм Погуляйком, якому закидають блокування реєстрації церковної громади ПЦУ в цьому селі, втрутилася поліція діалогу.

Про це стало відомо ВолиньUA зі слів представників громади.

Зокрема вони повідомляють, що під кінець робочого дня до фойє приміщення Волинської ОДА, де протягом усього дня перебували представники громади Галинівки, очікуючи діалогу з головою ОДА Юрієм Погуляйком, прибули представники поліції діалогу. Проте Погуляйко до представників громади так і не прийшов.

Тим часом представники поліції діалогу викликали посадовців профільних управлінь Волинської ОДА, які причину невирішення питання щодо реєстрації статуту громади в новій редакції пояснили відсутністю державного реєстратора на робочому місці, мовляв, у нього службове відрядження за межами області.

У результаті сторони домовилися перенести розв’язання конфліктної ситуації на завтрашній ранок, коли всі необхідні службовці будуть на робочих місцях. Мешканцям церковної громади пообіцяли, що зранку розпочнуть процедуру реєстрації. Вони запевнили, що на 9:00 ранку знову прибудуть у Волинську ОДА, аби побачити конкретний результат такого діалогу.

Як повідомляла РП, зранку 3 лютого члени релігійної громади прп. Сергія Радонезького села Галинівка Оваднівської ОТГ прийшли у Волинську ОДА, щоб з’ясувати, чому досі не зареєстрований перехід громади з УПЦ МП до ПЦУ.

Як відомо, релігійна громада у селі Галинівка на Волині, яка вигнала священника за привітання Путіну, офіційно перейшла до Православної Церкви України.  Про це йдеться у розпорядженні заступника голови ОДА Сергія Мовенка.

Нагадаємо, у серпні у селі Галинівка Володимир-Волинського району селяни повісили замок на храм преподобного Сергія Радонежського. Сталося це після того, як селяни дізналися, що священник УПЦ МП Олексій Шаран привітав у фейсбуці президента Росії Володимира Путіна з Днем ангела.

Згодом люди заявили – молитися разом із отцем, який бажає здоров’я й терпіння окупанту та диктатору, не хочуть. Тож прийняли рішення перейти до ПЦУ.

Як повідомляла РП, парафіяни з села Галинівка Володимир-Волинського району майже пів року проводять служби надворі, поруч з храмом, адже офіційно перехід до ПЦУ тоді не зареєстрували.

Comments are closed.