Релігійну громаду в селі Галинівка Володимир-Волинського району офіційно зареєстрували як релігійну організацію «Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української Православної Церкви (Православної Церкви України)».

Про це повідомляє БУГ з посиланням на  громадську діячку Антоніну Євтодюк.

Представники громади ПЦУ, більшість села Галинівка за допомогою адвоката Миколи Сорокопуда протягом 7 місяців намагалися законно, юридично правильно та мирним шляхом перейти під юрисдикцію ПЦУ.

5-го лютого офіційно зареєстрували зміни до статуту релігійної організації «Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви» Володимир-Волинського району у новій редакції за новою назвою релігійна організація «Релігійна громада Преподобного Сергія Радонежського Української православної церкви (Православної Церкви України)».

Нагадаємо, 4-го лютого під Волинською ОДА представники ПЦУ з Галинівки другий день поспіль вимагали реєстрації їхньої громади. Усе розпочалося в липні 2020 року, коли тодішній настоятель храму села Галинівка Олексій Шаран публічно привітав лідера країни-агресора Володимира Путіна з Днем ангела.

Односельчани обурилися цьому факту, провели таємне опитування і з’ясувалося, що більшість прихожан не підтримують позицію церковнослужителя з його відвертими проросійськими настроями, а тому розпочали збір та оформлення документів на перехід з УПЦ МП в ПЦУ.

За матеріалами: РІСУ

Comments are closed.