Митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл Зінкевич образився на жартівливий коментар священника Віктора Мартиненка до його світлини у норковій накидці.

Про це отець Віктор розповів в інтерв’ю Релігійній правді.

Світлина митрополита, зроблена під час візиту на першу сесію Луцької міської ради 27 листопада 2020 року, здійняла фурор у соцмережах і ЗМІ.

Отець Віктор також не оминув цю подію увагою. Він опублікував фото на своїй сторінці у Facebook, супроводивши його цитатою із сатиричного роману І. Ільфа та Є. Петрова «12 стільців».

Отець Віктор каже: «Пожартував і абсолютно не розраховував на резонанс».

«Потім телеграм-канали мусолили, що от це дорого. Як для мене, то для кого зараз хутро дороге? Для бабусі-пенсіонерки, яка тішилася, що це їй колись покійний чоловік подарував? Чи для якоїсь блондинки інстаграмної? І для митрополита. Я писав про те, що це несмак, а не про те, що це дорого», – пояснив священник.

Після тої публікації він мав розмову з владикою Михаїлом.

«Він дзвонив до владики Олександра, а ми якраз сидимо на іменинах, ну владика мені відразу дав трубку. І митрополит нервово каже: «То низько, то хамство». Кажу: «Владика, то жарт. Ну сприйняли – не сприйняли, гарний жарт не тільки на мою думку», – переповів священник.

Священник Віктор Мартиненко з митрополитом Олександром Драбинком

Священник додав, що на його думку, «хамство — це давати інтерв’ю і казати: «Я ще можу бути предстоятелем». А коли питають: «А якже Епіфаній?», «А Епіфаній може померти».

«Я йому сказав, це його дуже образило, кажу: «Я завжди знав, що Господь порівну всім дає, у нас в МП був владика Павло, а ви такі були владика Павло Київського Патріархату». Ну але треба змінюватися, ми ж в новій Церкві», – резюмував отець Віктор.

Нагадаємо, що сам митрополит Михаїл так відповів критикам своєї норкової шуби: «Байдуже мені. Цій речі вже 12 років, чому її помітили лише зараз, я не розумію. В ній приходив тому, що ця річ для мене практична, зручна. Свого часу мені її подарували. Вона вже скоро стане непридатною, а її тільки помітили. Думаю, що це насамперед увага до особи. А якщо так, то буде важливо, і яка в мене накидка, і яка шапка, і які шкарпетки…»

Comments are closed.