Голова Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко прокоментував діяльність лжепасторів Сандея Аделаджі і Володимира Мунтяна.

“Цих хлопців понесло”, – сказав Михайло Паночко в інтерв’ю Сакену Аймурзаєву в програмі “Детектор. Інтерв’юер” на YouTube-каналі “DetectorUA”.

Лідер ХВЄ зауважив, що згадані лжепастирі вложили величезні кошти у свою розкрутку.

“І вони себе розкрутили, щоб було більше людей. І люди їх побачили публічно. У різних засобах масової інформації про них чи добре, чи недобре, але йде інформація, і люди помилково їх вважають [пасторами]. Ми цього року відзначаємо 100 років від початку нашого п’ятидесятницького руху. Сандею і так далі ще далеко-далеко до цього”, – зауважив Паночко.

Він наголосив, що організації Сандея і Мунтяна з’явилися не на протестантському ґрунті. А протягом двохтисячолітньої історії християнства неодноразово проявлялися люди, які намагалися робити бізнес на релігії.

Коментуючи особу Мунтяна, Паночко пригадав з писання, що останні дні люди будуть мати успіх у злі. “І він використовує фрагменти з Біблії, користується довірою людей і перекручує на свою сторону. Це дуже небезпечна штука. Вони сильно розкрутилися. І як доказ того, що це є помилкове трактування Біблії, в результаті вони розвалюються. Як каже Ісус, дім, побудований на піску, розвалюється”, – додав Голова Церкви ХВЄ.

Читайте також: “Він взяв ніж. Намагався вичавити мені очі”. Колишні працівниці Мунтяна розповіли про демонів “пастора”

Натомість, зауважив Паночко, вони себе ніде не рекламують, не роблять піару, тільки проповідують Євангеліє без жодного насильства.

“У нашій Церкві заборонений будь-який тиск чи маніпуляції. Це вже гріховна сфера. А ці хлопці – їх вже понесло. Їх понесло в сторону срібролюбства. Вони зробили собі статки на людських пожертвуваннях. Це кораблі, які втратили орієнтир і борсаються там без компаса”, – резюмував релігійний лідер.

Comments are closed.