Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, що не бачив фільму куми Путіна Оксани Марченко «Паломниця», але чув про нього від вірян.

«Я не дивлюся російську пропаганду», – зазначив Предстоятель в в інтерв’ю «Радіо свобода».

Проте, додав владика, зрозуміло, що там закладені певні меседжі щодо прощення.

«Це українське суспільство готувалося взагалі, бо цей фільм був знятий ще за декілька місяців до цього, коли, напевне, розглядали питання, що потрібно всіх пробачити і прийняти. Це стосується особливо бойовиків, які перебувають на окупованих територіях. І зараз ми бачимо подібні меседжі і з боку митрополита РПЦ Онуфрія, який закликає нібито пробачати. Але водночас ми бачимо зовсім інше на практиці», – зауважив митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, що дружина проросійського політика Віктора Медведчука Оксана Марченко запустила цикл відео під назвою «Паломниця», в яких розповідає про українські православні святині, що перебувають під контролем УПЦ МП, та просуває російські тези, на кшталт «братовбивчої війни».

В останньому відео Марченко показала «сповідь» російського пропагандиста у Святогірській лаврі Бориса Корчевнікова, якому заборонений в’їзд до України. В іншому – похрестила боксера В’ячеслава Узєлкова. А у першій серії з’явився боксер Олександр Усик, який розповів про свої відвідини Києво-Печерської лаври. Після того Усик заявив, що не знімався для фільму Марченко, і назвав це інформаційною війною.

Comments are closed.