Священники і парафіяни різних українських конфесій в діаспорі тісно співпрацюють. Особливо поєднала їх волонтерська діяльність задля допомоги українському війську.

Про це священник Артем Бондаренко, який зараз служить у Німеччині, в Українській Церкві Вселенського Патріархату, розповів у ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

“Із сусідніми парафіями греко-католиків допомагаємо одне одному у волонтерстві – греко-католицький священник Іван Пушкар мені допомагав, і я йому допомагав фури завантажувати, бо він надавав допомогу в великих кількостях. І саме це зблизило мене з моїми братами-українцями з інших конфесій. Тобто про співпрацю на високому, офіційному рівні не знаю, а на нашому маленькому співпраця є – в нас повна солідарність і дружба”, – розповів отець Артем.

Він також поділився, що прості німці охоче збирають допомогу для українських воїнів.

“Я брав не лише свої кошти, яких в мене було небагато, але й намагався залучити інших людей для допомоги Україні. Я писав у німецькі газети оголошення, що я священник і збираю допомогу і такого-то числа вирушаю на Схід України, тому, будь ласка, хто має можливість і бажання приносьте медичні засоби, одяг, продукти. І люди приносили.

Місцеві німці приносили у мою тоді Московську церкву, хто що міг. Навіть тих людей не бачив, бо церква була відчинена, люди просто приносили і залишали. Увечері приходив замикати храм, збирав те все, вантажив у свій бус, причеп і таким чином ми назбирували допомогу і возили”, – зазначає священник.

За його словами,  німецька політика – то одне, вона постійно обертається то на «Газпром», то на ще якісь вигідні комерційні проекти, але прості німці знають правду, співчувають і переживають за Україну.

Comments are closed.