У департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації повідомили громадському руху РПЦвУ “Миряни”, що не бачать підстав для звільнення начальника відділу релігій та національностей Дмитра Горєвого.

Про це повідомляють “Миряни”.

“Директор департаменту І. Гаврилюк обмежилася тим, що звернула увагу Горєвого Д.О. на недопущенні дискримінації будь-якого віросповідання під час виконання ним службових обов’язків”, – зазначають “Миряни”.

Водночас вони наголошують, що не зупиняться.

“Але нам цього замало. Ми не зупинимося. Чиновник, який розпалює релігійну ворожнечу та ненависть, повинен бути звільнений”, – зазначають вони.

Нагадаємо, «Миряни» запустили «чорну» піаркампанію проти Дмитра Горєвого. Його звинувачують у спробах «дискредитувати канонічну Церкву», зокрема йдеться про програму “Детектор. Релігії” на YouTube-каналі “DetectorUA”, яку веде релігієзнавець.

У проросійському проєкті УПЦ МП “Миряни” обурюються призначенням релігієзнавця Дмитра Горєвого керівником відділу релігій та національностей Львівської ОДА та вимагають його звільнити.

У коментарі Релігійній правді релігієзнавець і держпосадовець Дмитро Горєвой дав відповідь на ці закиди. “Перш за все, слід розрізняти посадові обов’язки та їх виконання відповідно до посадових інструкцій з одного боку, і особисті переконання чи експертну діяльність, у моєму випадку релігієзнавчу діяльність, – з іншого”, – сказав Горєвой.

Comments are closed.