Російську Церкву в Україні (УПЦ МП), яка організує масовий Хресний хід у Києві, приїдуть підтримати представники лише трьох дружніх Москві Помісних Церков.

Йдеться про офіційні делегації Антіохійської, Сербської і Чеської Церков.

Про це розповів керівник справами УПЦ МП митрополит Антоній Паканич в інтерв’ю російськомовному сайту каналу з орбіти Віктора Медведчука NewsOne.

«У них входять як єпископи, так і священики з мирянами», – уточнив склад делегацій митрополит Московської Церкви в Україні.

Паканич також заявив, що «багато в чому ініціатива приїзду на наш Хресний хід виходить від самих представників інших Помісних Церков».

Окрім офіційних делегацій, на Хресний хід прибуде «група паломників з Чорногорії».

Як зауважив у публікації на Facebook експерт Олександр Коваленко, чорногорські паломники – це представники саме Сербської Православної Церкви, які брали участь в дестабілізації ситуації у Чорногорії.

На думку експерта, УПЦ МП у співпраці з ОПЗЖ готують на День Хрещення Русі масштабну інформаційну диверсію, в рамках якої будуть поширюватися як проросійські наративи, так і може бути реалізований сценарій з дискредитації України та навіть хаотизації соціально-громадської обстановки в країні.

«Основний же вантаж з дискредитації та дестабілізації буде покладено на таку організацію як «Миряни», створену спеціально для реалізації «чорногорського сценарію» в Україні, а так само продовження політики бактеріологічного тероризму, що проводиться РПЦвУ з 2020 року», – пише Коваленко.

Він зауважив, що список делегацій-гостей УПЦ МП свідчить на користь припущення про «чорногорський сценарій», адже всі представлені Церкви є «суворо орієнтованими на Москву».

«Не виключено, що іноземні «делегації» необхідні так само для того, щоб на їхніх очах була здійснена провокація, яка стала б приводом для масштабного очорнення України і збереження досить довгого негативного інформаційного фону», – висловив думку Коваленко.

Експерт додав, що у подальшому представники цих «делегацій» будуть виконувати роль регулярних ретрансляторів для нагадування про «подію», що відбулася, не даючи негативному фону вичерпатися.

Він також нагадав, що буквально напередодні глава МЗС РФ Сергій Лавров прямо звинуватив Вселенського Патріарха Варфоломія I в «руйнуванні єдності» православних Росії та України, а всіх парафіян РПЦвУ автоматично зарахував до «російських».

«Не важко здогадатися, в якому напрямку буде реалізовуватися нинішній сценарій. Адже його метою є не тільки зрив візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну на 30-річчя Незалежності і дестабілізація країни, а й іміджевий удар по Фанару», – зауважив Коваленко, прогнозуючи дуже напружені найближчі дні.

Comments are closed.