Прихильникам Російської Церкви в Україні (УПЦ МП), які 20 серпня протестували проти візиту Патріарха Варфоломія, заплатили гроші за участь у акції.

Як повідомляє ТСН, до журналістів потрапило відео, на якому видно, як учасники мітингу ділили між собою гроші.

“Скільки вас?” – роздратовано запитувала одна із організаторок, яка роздавала гроші учасникам.

“Щось забагато тобі”, – сказала інша жінка, відраховуючи купюри одному з мітингувальників.

Нагадаємо, що 20 серпня до України прибув Вселенський Патріарх Варфоломій з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Прибічники УПЦ МП організували акцію протесту уздовж дороги, якою Патріарх їхав до Києва з аеропорту. В руках вони тримали плакати «Наш предстоятель – Онуфрій» тощо. Вночі вони навіть чатували Патріарха біля готелю, в якому він оселився. Детальніше дивіться на відео.

21 серпня кишенькова організація УПЦ МП “Миряне” влаштувала мітинг біля Верховної Ради, де мала відбутися зустріч Патріарха Варфломія зі спікером парламенту Дмитром Разумковим. За даними поліції, тут зібралося близько 1,5 тисячі людей.

На мітингу влаштували сцену, з якої виступали клірики УПЦ МП. Зокрема, одіозний священник УПЦ МП з Рівненщини Віктор Земляний розповідав людям казки, нібито Патріарх Варфоломій заявив, що грецька мова тепер є “рідною” для українців.

Comments are closed.