Вселенський Патріарх Варфоломій не був присутнім на молитві за Україну, в якій зранку 24 серпня взяли участь духовні лідери України та президент Володимир Зеленський із дружиною.

Як вихвалився у Facebook  митрополит РПЦ в Україні (УПЦ МП) Антоній Паканич, це сталося через різку позицію представників УПЦ МП, які продовжують протестувати проти візиту Вселенського Патріарха до України.

Фото: Атоній Паканич | Facebook

«Це була позиція і умова нашої Церкви, про що я говорив раніше в попередніх коментарях. А саме, що Українська Православна Церква (УПЦ МП, – ред.) не братиме участь в заході у Святій Софії, якщо там буде Патріарх Варфоломій. Цю позицію ми донесли до відома як Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, що виступила організатором цього заходу, так і держави. Ми вдячні за те, що нас почули», – заявив керівник справами РПЦвУ.

Зауважимо, що перед тим митрополит Онуфрій проігнорував засідання Ради Церков 23 серпня, на якому був присутній Вселенський Патріарх Варфоломій.

Місце митрополита Онуфрія на засіданні Ради Церков лишилося порожнім. Фото: Євстратій Зоря | Facebook

Раніше митрополит Антоній в інтерв’ю російським ЗМІ заявив, що представники РПЦвУ не відвідуватимуть заходи за участю Вселенського Патріарха, бо “натерпілися стільки зла і бід”.

Нагадаємо, що у день 30-річчя Незалежності України на подвір’ї Національного заповідника «Софія Київська» лунала «Молитва за Україну», яку виконав камерний хор.

Крім того, на початку заходу хор заспівав «Отче наш», а духовні лідери України, серед яких були митрополит Епіфаній, верховний архієпископ Святослав та інші, виголосили свої промови і звернення до вірян.

Comments are closed.