Очільник РПЦвУ Онуфрій взяв участь в урочистостях до 30-ї річниці Незалежності України, які відбулися на Майдані Незалежності 24 серпня, йдеться на сайті РПЦвУ.

В урочистостях також взяв участь Вселенський Патріарх Варфоломій.

Зокрема, Онуфрій спостерігав за історичним театралізованим дійством під назвою «ДНК» (День незалежності країни), виступом Президента України та врученням ним державних нагород, а потім – за святковим парадом військ з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Як повідомляла РП, митрополит РПЦ в Україні (УПЦ МП) Антоній Паканич заявив, що  Вселенський Патріарх Варфоломій не був присутнім на молитві за Україну через різку позицію представників УПЦ МП, які продовжують протестувати проти візиту Патріарха до України.

Зауважимо, що перед тим митрополит Онуфрій проігнорував засідання Ради Церков 23 серпня, на якому був присутній Вселенський Патріарх Варфоломій.

Раніше митрополит Антоній в інтерв’ю російським ЗМІ заявив, що представники РПЦвУ не відвідуватимуть заходи за участю Вселенського Патріарха, бо “натерпілися стільки зла і бід”.

Нагадаємо, що у день 30-річчя Незалежності України на подвір’ї Національного заповідника «Софія Київська» лунала «Молитва за Україну», яку виконав камерний хор.

Comments are closed.