Синод Російської Православної Церкви розпоряджається призначенням кліриків РПЦ в Україні, скеровуючи їх у свої закордонні єпархії. Про це свідчить рішення Синоду РПЦ, який відбувся 24 вересня в Москві під головуванням Патріарха Кирила.

Як зазначено в журналі №84, на Синоді заслухали повідомлення Патріарха Московського Кирила про єпархії і парафії за кордоном.

Фото: УНІАН

І ухвалили, зокрема, скерувати “протоієрея Володимира Неймана, заштатного клірика Київської єпархії, в розпорядження керуючого Берлінсько-Німецької єпархією” РПЦ.

Також Синод постановив “протоієрея Віталія Поліщука, клірика Київської єпархії, направити в розпорядження керуючого Сурозькою єпархією” РПЦ (Велика Британія).

Як відомо, УПЦ МП постійно заявляє про свою “самоврядність і незалежність від Москви” та відмовляється перейменуватися на РПЦвУ.

Як повідомляла РП, в УПЦ МП (РПЦ в Україні) за часів митрополита Володимира так звану «широку автономію» постійно розширювали. А тепер бачимо, що цю автономію з кожним роком звужують. Таку думку висловив керуючий Вінницько-Барською єпархією ПЦУ митрополит Симеон.

Як повідомляла РП, митрополит РПЦвУ Онуфрій по відеозв’язку взяв участь у черговому засіданні Синоду Російської Православної Церкви. Засідання Синоду очолив Патріарх Московський Кирило.

Comments are closed.