Російський протестантський пастор Юрій Сипко заявив, що частина самоідентифікації росіян, яка викристалізувалася за часів атеїстичного СРСР, — називати брехню правдою.

Так він відповів на запитання Олександра Солдатова під час інтерв’ю для Релігійної правди, чи має російське суспільство розділяти відповідальність за військові злочини керівництва РФ, яке розв’язало війну на Донбасі.

“Як було в Радянському Союзі? Існував такий “Моральний кодекс Будівельників комунізму”, а в реальності люди говорили: “Не обдуриш – не проживеш!”. Читали гасло “Людина людині брат” і говорили: “Людина людині вовк”; замість “Хто не працює, той не їсть” говорили: “Хто не працює, той і їсть”. Ця шизофренія була нормою нашого буття. Усі ж чудово розуміли, що який-небудь голова парткому визначає, хто що їстиме”, – зауважив пастор.

Юрій Сипко. Фото: Andreas Patz | YouTube

Він додав, що в нього є лише одне пояснення тому, що ми спостерігаємо в Росії: “Тотальний атеїзм, що призвів до розлюднення, тобто руйнування людини всередині людини”.

“За своє маленьке місце під сонцем ми б’ємося з високим керівництвом, яке має владу, скажімо, надати мені кімнату, і має владу заслати до таборів. Щоб уникнути таборів, треба встигнути написати якийсь донос. А після того, як мені надали кімнату, я повністю залежний від влади в будь-якій справі. І цей досвід я передаю своїм дітям – і генетично, і за допомогою виховання”, – пояснив Юрій Сипко.

Крім того, наголосив він, у Росії фактично знищили інтелігенцію – декого розстріляли, декого відправили геть на кораблях, а декого заслали до Заполяр’я і вони там загубилися, зникли.

“А хто залишився? Залишилися ті, хто знищував, і в новому поколінні це все повторюється. Маємо негативну селекцію протягом чотирьох поколінь, і вона вивела таку породу людей, які взагалі не знають, що таке правда, і вважають, що треба лише догоджати начальнику”, – нарікає християнський пастор.

Comments are closed.