На Вінниччині зареєстрували ще одну громаду, яка перейшла до Православної Церкви України – парафію Різдва Пресвятої Богородиці в селі Снітків.

Про це повідомляє Духовний фронт України.

Голосування за перехід до автокефальної Православної Церкви України відбулося ще на початку 2019 року.

Про перереєстрацію парафії Різдва Пресвятої Богородиці у Сніткові свідчать дані з сайту держреєстрів. Тепер парафія у Сніткові офіційно належить до Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

У РПЦвУ вважають таку перереєстрацію незаконною, хоча не можуть цього довести в судовому порядку.

Як повідомляла РП, у Вінниці відбулося молитовне стояння представників РПЦвУ під стінами Вінницької облдержадміністрації.

Причина мітингу – реєстрація храмів у селах Бахтин, Вербовець і Снітків Могилів-Подільського району. Раніше вони були церквами Московського Патріархату. Потім релігійні громади на зборах прийняли рішення про перехід до Православної Церкви України та подали документи на перереєстрацію. Щоб зупинити перехід храмів та вірян до іншої релігійної громади (ПЦУ), подали в суд. У втраті храмів та прихожан УПЦ (МП) звинувачує чиновника облдержадміністрації – начальника управління в справах національностей та релігій Ігоря Салецького.

Як повідомляла РП, 3 грудня благочинний Мурованокуриловецького благочиння Могилів-Подільської єпархії РПЦвУ протоієрей Василь Балан повідомив, що організована поїздка до Вінниці зірвалася через раптову відмову перевізників. Про це йдеться на сайті РПЦвУ.

Comments are closed.