Російські пропагандисти розповсюдили черговий фейк – повідомлення про нібито злочин, який готував «Правий сектор», – організація, що заборонена у Росії.

«Федеральною службою безпеки запобігли терористичному акту в Республіці Крим. У результаті проведених заходів затримано шістьох громадян Росії, які є прихильниками української екстремістської організації “Правий сектор”, які здійснювали підготовку підриву саморобного вибухового пристрою в одному з православних храмів регіону з метою залякування населення», – цитують росЗМІ заяву ФС.

Зазначається, що затримано шістьох людей із «Правого сектора».

У ФСБ повідомили, що в гаражі одного із затриманих нібито було вилучено компоненти для виготовлення вибухового пристрою з вражаючими елементами та вибухові речовини, а також символіку Правого сектору.

За даними джерел російського агентства ТАСС, йдеться про храм РПЦ в Україні (УПЦ МП) у селищі міського типу Аерофлотське біля Сімферополя, передає пресслужба РПЦ.

Дуже дивним і нелогічним є те, що українські націоналісти-«правосєки», за версією роспропаганди, найпріоритетнішою ціллю визначили не військові об’єкти окупантів в Криму, не об’єкти інфраструктури, а храми Московського патріархату, зазначає видання ДФУ.

Нагадаємо, що раніше СБУ попередила серію терактів у церквах Моспатріархату Харкова. Замовником був росіянин. Також у штабі ООС 20 лютого попередили, що «за відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів. Очевидним є те, що противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації».

Раніше президент РФ говорив, що Київ “переслідує” Московський Патріархат. Ці заяви повністю співзвучні із заявами представників філії РПЦ в Україні (так званої «УПЦ МП»), які постійно скаржаться на гоніння.

21 лютого лідер Росії підписав указ про визнання терористичних «Л/ДНР», а також офіційно ввів туди збройні сили РФ. Попри відсутність нападу збоку ЗСУ, в РПЦвУ закликали приймати «річки біженців» із ОРДЛО.

Comments are closed.