22 лютого 2024 року у зв’язку з проведенням працівниками Служби безпеки України обшуку митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Феодосій зазнав серцевого нападу.

Про це повідомила пресслужба Черкаської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

У повідомленні єпархіальної пресслужби зазначається, що працівниками СБУ було перервано звершення Божественної літургії у домовому храмі.

На місце подій були викликані лікарі «швидкої допомоги», які зараз надають керуючому Черкаською єпархією невідкладну допомогу. Вирішується питання про госпіталізацію.

Як повідомляла РП, керівнику Черкаської єпархії, митрополиту  Феодосію інкримінують  виправдовування російської агресії та розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

За даними розслідування, клірик також у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян, в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності та переконань.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки з початку цього року повідомили митрополиту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
ч.1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
ч.2 і ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Згодом Служба безпеки встановила нові факти злочинної діяльності керівника Черкаської єпархії УПЦ МП. Перебуваючи під домашнім арештом на час розслідування попередніх злочинів, він продовжив публічно розпалювати релігійну ненависть.

Раніше в мережі з’явилося відео, як на різдвяній службі (за старим стилем) підсудний митрополит УПЦ МП Феодосій Снігірьов поминає Московського Патріарха Кирила.

Comments are closed.