Священника ПЦУ Андрія Чуя російська влада звільнила з полону і депортувала до Грузії.

Про це повідомив речник ПЦУ митрополит Євстратій (Зоря).

“Митрополит Донецький і Маріупольський Сергій повідомив, що священник ПЦУ Андрій Чуй, який з 2014 року залишився єдиним, хто продовжував своє служіння у окупованому Донецьку, був депортований російською владою на територію Грузії та зараз знаходиться у безпеці”, – написав митрополит.

Він нагадав, що у вересні 2023 року разом з іншим священником ПЦУ, отцем Христофором Хрімлі, отець Андрій був заарештований російськими окупантами та депортований до Ростова-на Дону, де дотепер був незаконно утримуваний в увʼязненні за звинуваченнями у проукраїнській діяльності.

Як повідомляла РП, у вересні 2023 року на окупованій частині Донеччини росіяни арештували двох священників ПЦУ. Про це повідомив Митрополит Донецький і Маріупольський ПЦУ Сергій Горобцов. За його словами, це священник Донецької єпархії Христофор Хрімлі та протоієрей Андрій Чуй.

За його словами, 18 вересня рашисти арештували протоієрея Андрія, який перебував в тимчасово окупованому Донецьку. “Весь час отець Андрій намагався допомагати нужденним і знедоленим, постійно перебував в молитві за своїх парафіян. Прошу піднести свої щирі молитви за нашого священнослужителя”, – пише митрополит.

Як повідомляла РП, священник Донецької єпархії ПЦУ, настоятель Вознесенського храму в с. Камʼянка біля Маріуполя, що на тимчасово окупованій рф території, архімандрит Христофор (Хрімлі) був звільнений з незаконного увʼязнення та депортований з території рф до Грузії.

Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви 27 лютого 2024 року прийняв у своїй резиденції митрополита Донецького і Маріупольського Сергія та архімандрита Христофора, який 4 місяці провів у російській в’язниці.

Comments are closed.