Делегація ПЦУ у складі заступника голови Управління зовнішніх церковних зв’язків митрополита Білоцерківського Євстратія, намісника Києво-Печерської лаври єпископа Бориспільського Авраамія та протодиякона Сергія відвідала Патріаршу резиденцію на Фанарі.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Як зазначається, після завершення чергової сесії Священного Синоду Вселенського Патріархату Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв делегації Болгарської Православної Церкви та Православної Церкви України.

Делегація БПЦ у складі митрополита Пловдивського Миколая, митрополита Старозагорського Кіпріана, митрополита Доростольського Якова, єпископа Величського Сіонія та єпископа Смолянського Віссаріона, духовенства і мирян, прибула до Царгорода для відзначення 1160-ліття Хрещення Болгарського народу.

Під час прийняття Патріарх Варфоломій підкреслив духовну радість, з якою в дні прославлення Святої Пасхи Матір-Церква Константинопольська, Вселенський Патріархат, приймає представників двох своїх Церков-Дочок – Болгарської та Української.

Митрополит Білоцерківський Євстратій передав теплі вітання Вселенському Патріарху Варфоломію від Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Епіфанія. Владика засвідчив незмінну вдячність Патріарху за його духовну підтримку для українського народу під час російської агресії, за його тверде свідчення, що це не «священна війна», як її називають з російського боку, а справді диявольська війна. Також слова подяки виголосив єпископ Бориспільський Авраамій. Вітаючи єпископа Авраамія, як новопоставленого архієрея та намісника Київської лаври, Патріарх Варфоломій подарував владиці панагію з образом Богородиці «Непереможна Воєвода».

Наприкінці того ж дня відбулася офіційна вечеря для учасників двох делегацій.

Як повідомляла РП, Митрополит Білоцерківський ПЦУ Євстратій і єпископ Бориспільський ПЦУ Авраамій співслужили з патріархом Варфоломієм та ієрархами Болгарської Православної Церкви в храмі Вселенського Патріархату на Фанарі.

Comments are closed.