Символічний цей дар від Вселенського Патріарха отримав намісник Києво-Печерської лаври  єпископ ПЦУ Авраамій, який стоїть зараз на передньому краї боротьби зі злом «русского міра».

Про це розповів митрополит Білоцерківський ПЦУ Євстратій (Зоря).

За його словами, «Іпермахос Стратігос» або «Непереможна Воєвода» – таку назву має цей образ Божої Матері, вміщений на панагії, подарованій Вселенським Патріархом Варфоломієм наміснику Києво-Печерської лаври єпископу Авраамію під час зустрічі.

“Діва Марія зображена, як воїн, з мечем та у броні. Саме значення відомих нам перших слів кондака Богородиці – символічне. «Іпермахос» – це воїн, який йшов першим у битві, поперед інших, своєю звитягою і хоробрістю надихаючи решту на боротьбу.

Богородиця іменується так Церквою, бо вона першою серед святих стоїть на битві зі злом, своїм прикладом і духовною силою надихаючи всіх вірних на боротьбу.

Символічний цей дар від Вселенського Патріарха єпископу, який стоїть зараз на передньому краї боротьби зі злом «русского міра» – в Лаврі Печерській, яку віддавна іменують уділом Богородиці, Її домом.

Боротьба з темрявою триває. Але у ній ми не самі, бо з нами – Непереможна Вєвода з мечем правди”, – зазначив митрополит.

Як відомо, делегація ПЦУ у складі заступника голови Управління зовнішніх церковних зв’язків митрополита Білоцерківського Євстратія, намісника Києво-Печерської лаври єпископа Бориспільського Авраамія та протодиякона Сергія відвідала Патріаршу резиденцію на Фанарі.

Як повідомляла РП, Митрополит Білоцерківський ПЦУ Євстратій і єпископ Бориспільський ПЦУ Авраамій співслужили з патріархом Варфоломієм та ієрархами Болгарської Православної Церкви в храмі Вселенського Патріархату на Фанарі.

Comments are closed.