Митрополит Феодосій (Денис Снігірьов) записав відео звернення, в якому розповів, що він відлучив мера Черкас Анатолія Бондаренка від “святої православної церкви”.

Про це йдеться у відео, опублікованому на сторінці Черкаської єпархії УПЦ МП, повідомляє сайт 18000.

За словами Феодосія, раніше Бондаренко декларував себе як церковну людину, але після подій у Свято-Михайлівському соборі нібито відлучив себе від “православної церкви”. Феодосій додав, що мер Черкас відчує цю трагедію і на собі, і на своїй родині.

“Свого часу я вас возив до настоятеля УПЦ, який благословив вас обиратися мером. І ви стали міським головою завдяки молитвам і нашого настоятеля, і наших парафіян. Ви обіцяли берегти права вірян і не вірян міста. Ви свою обіцянку порушили”, – зазначив Феодосій.

Як повідомляла РП,  вранці 17 жовня капеланська служба Черкаської ТрО повідомила, що Свято-Михайлівський кафедральним собор у Черкасах – відтепер у лоні ПЦУ. Як зазначив капелан 118 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Володимир Педько, “здійснилася воля і заповідь владики Софронія – храм святого Архистратига Михаїла перейшов до Української Церкви разом зі своєю громадою, але на жаль, як часто буває, без священника”.

Згодом, прихильники УПЦ МП ввірвалися на територію Свято-Михайлівського храму в центрі Черкас. Близько 100 людей увірвалися до собору, після чого зайшли в єпархіальне управління на території церкви. До місця події прибув митрополит Черкаський УПЦ МП Феодосій. За словами очевидців, він разом із парафіянами прорвав «стіну» та увійшов до собору.

У найбільшому православному храмі Україні – Свято-Михайлівському соборі Черкас, громада якого перейшла до ПЦУ, уперше молилися українською мовою.

20 жовтня в гарнізонному Михайлівському соборі м. Черкаси вперше відслужили Божественну літургію українською мовою. Її очолив митрополит Черкаський і Чигиринський ПЦУ Іоан.

 

Comments are closed.