У Росії арештований за звинуваченням у схилянні до самогубства схимонах Сєргій (Романов) припинив сухе голодування, яке раніше оголосив на знак протесту. Про це повідомляє  Інтерфакс.

“Він розповів нам, що припинив голодування, якого дотримувався 18 днів, і сьогодні вже прийматиме їжу і питиме воду”, – повідомила член Громадської спостережної комісії Марина Литвинович.

За її словами, схиігумен почувається нормально, бадьоро. У свою чергу адвокат Сєргія Світлана Герасимова повідомила агентству, що її підзахисний постив.

“Це був піст, сьогодні ми з отцем Сєргієм зустрічалися, спілкувалися (…) З благословення старців з Афону він виходить за послухом із посту і починає пити воду”, – сказала адвокат. Вона також підтвердила, що схимонах добре почувається.

За словами Герасимової, ніяких експертиз, а також слідчих дій, поки Сєргійперебуває в “Матроській тиші” під арештом, не проводилося.

Як повідомляла РП, підозрюваний в схилянні до самогубства монахинь о. Сєргій (Романов) оголосив сухе голодування в московському СІЗО на знак протесту проти кримінального переслідування.

Як відомо, Басманний суд Москви санкціонував арешт схиігумена Сєргія (Романова), якого затримали в Середньоуральському жіночому монастирі за звинуваченням у схилянні до самогубства.

Як повідомляла РП, штурм Середньоуральського монастиря під Єкатеринбургом, яким керує опальний о. Сєргій (Романов), що критикував Путіна, почався пізно вночі 29 грудня. Судячи з відео з території монастиря, опублікованого уральськими ЗМІ, в обитель приїхало кілька десятків співробітників спецслужб при повному спорядженні – в шоломах і з автоматами.

Як відомо, засновник Середньоуральського жіночого монастиря РПЦ, заборонений у служінні схиігумен Сєргій Романов вимагав від Путіна скласти повноваження і передати їх йому. В іншому випадку монах пригрозив Путіну розпочати “повномасштабну духовну війну”.

РПЦ відлучила Сєргія Романова від Церкви та позбавила сану.

Comments are closed.