Одеська ОДА вже вп’яте відмовила громаді ПЦУ у смт Сарата у реєстрації.

Про це повідомив Релігійній правді священник Владислав Шіман, настоятель Свято-Покровського храму.

«ОДА знову повернула документи на перереєстрацію. Там нереально буде зареєструвати, там вплив проросійських сил. Що б ми не робили юридично, нічого не допомагає. Вони вишукують приводи до відмов і знову повертають», – нарікає священник.

Фото: Facebook | Свято-Покровський храм с.м.т. Сарата

Він зауважив, що справа їхньої перереєстрації начебто йшла до позитивного завершення, однак ситуація змінилася після призначення губернатором Одещини Сергія Гриневецького, колишнього регіонала, який, зокрема, 16 січня 2014 року голосував за “диктаторські закони” – пакет антидемократичних законів, які суттєво обмежували права громадян і свободу слова.

Також священник повідомив, що громада вирішила більше не подавати документів, а звернутися одразу до суду.

«Ми подаємо до суду на ОДА, щоб суд зобов’язав їх зареєструвати громаду на базі тих даних, які ми надали. Але то шлях дуже великий, бо буде апеляція. Документи вже подані, суд нам перший раз відмовив у відкритті провадження, сказав, що то не їхня компетенція. Зараз ми подали в апеляційний суд, засідання має відбутися у березні», – сповістив отець Владислав.

Нагадаємо, що минулого тижня Верховний суд ухвалив важливе рішення щодо права громад на перереєстрацію, яке допоможе багатьом парафіям  відстоювати свої права у судах з представниками РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Comments are closed.