Митрополит Онуфрій перед виборами нового очільника УПЦ МП у серпні 2014 року підговорив архієреїв голосувати за нього, пообіцявши взамін на це збереження їхніх посад, що б ті не чинили.

Про це в інтерв’ю Релігійній правді розповів професор кафедри богослов’я та релігієзнавства НПУ ім. Драгоманова Юрій Чорноморець.

«Митрополит Онуфрій перед виборами зібрав основних гравців і сказав чудову фразу, яку я вважаю треба говорити кожному митрополиту, коли він обирається, якщо він хоче дійти до влади. Він сказав, що ніхто не буде відсторонений, і я хіротонізую в єпископи всіх, кого ви висунете», – розповів релігієзнавець.

Він звернув увагу: «Що б не робилося, єпископи не виходять на спокій, відповідно навпаки, яких би людей найгірших, кого тільки знайдуть, які взагалі служити не вміють, а його вже в єпископи висвячують».

Чорноморець наголосив, що таким чином митрополит Онуфрій тримається на цій «мафії вседозволеності» — фактично всім дозволено робити все, що завгодно, і всі цим користуються.

«І така загальна задоволеність цією ситуацією є, навіть ті єпископи, які були через власну маргінальну позицію, мракобісся, на спокої, в основному повернуті до діючих за рідкісним винятком», – зазначив Чорноморець.

Читайте також: 

Comments are closed.