Релігієзнавець Дмитро Горєвой розповів, що звільнився з посади головного релігійного чиновника Львівської ОДА абсолютно добровільно і без жодного тиску.  Таким чином, “самодіяльність” кишенькової організації УПЦ МП “Миряни”, яка писала численні заяви і пости з вимогами його звільнення, тут ні до чого.

Про це Горєвой повідомив у публікації у Facebook.

“Так, я дійсно написав заяву за власним бажанням. Абсолютно добровільно. Без жодного тиску. Ніхто мене не просив, навпаки я сам вирішив піти. Чому? Я звик рухатися вперед, а не засиджуватися на одному місці. Чотирьох місяців мені вистачило, аби осягнути межу можливостей на посаді начальника відділу. Роботи там вистачає, але творчого потенціалу, особисто для мене, там бракувало”, – пояснив колишній чиновник.

Він зауважив, що специфіка посади керівника відділу з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА не лишала йому часу на медійну діяльність. Він є автором статтей у виданнях “Радіо Свобода”, “Лівий Берег” , “TRT на русском”, “Настоящее Время”, а також вів влог на YouTube-каналі “DetectorUA”.

“Відверто скажу, мені було шкода забивати на це. Тому я вирішив звільнитися, обравши між чиновництвом та журналістикою останнє”, – зазначив Горєвой.

“Моє звільнення жодним чином не пов’язане з “самодеятельностью” “Миряне”, про що, до речі, вони отримували неодноразові відповіді – “підстав для звільнення Горєвого Д.О. немає”. Це можуть підтвердити мої керівники – голова Львівської ОДА Максим Козицький та директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Ірина Гаврилюк”, – повідомив релігієзнавець.

Більше того, додав Горєвой, його неодноразово просили лишитись на посаді, бо, вочевидь, його робота приносила користь.

“Львівщина – цікавий та унікальний регіон, тут релігійне життя вирує. Але будучи чиновником, я свідомо обмежував себе у певних висловлюваннях, бо складав присягу державного службовця та відчував відповідальність у робочих стосунках мати рівне ставлення з усіма конфесіями, що, щиро переконаний, мені цілком вдалося”, – заявив він.

Експерт запевняє, що не лишає релігійної сфери, а повертається до релігійної журналістики.

“В нас стартує новий сезон на каналі DetectorUA, буде ще більше відео. Також у меня є два сюрпризи для представників Московського Патріархату, які я поки розкривати не буду, і про які стане відомо вже зовсім скоро”, – загадково сказав наостанок Горєвой і висловив вдячність колективу департаменту.

Нагадаємо, «Миряни» запустили «чорну» піаркампанію проти Дмитра Горєвого. Його звинувачували у спробах «дискредитувати канонічну Церкву», зокрема йдеться про програму “Детектор. Релігії” на YouTube-каналі “DetectorUA”, яку веде релігієзнавець.

У проросійському проєкті УПЦ МП “Миряни” обурювалися призначенням релігієзнавця Дмитра Горєвого керівником відділу релігій та національностей Львівської ОДА та вимагали його звільнити.

У коментарі Релігійній правді релігієзнавець і держпосадовець Дмитро Горєвой дав відповідь на ці закиди. “Перш за все, слід розрізняти посадові обов’язки та їх виконання відповідно до посадових інструкцій з одного боку, і особисті переконання чи експертну діяльність, у моєму випадку релігієзнавчу діяльність, – з іншого”, – сказав Горєвой.

До речі, першими про звільнення Горєвого також розтрубили “Миряни” і видали це за свою заслугу.

Comments are closed.