Серед старовірів в Україні є різні політичні погляди, як і загалом по Україні, тому ставлення до них як до прихильників «русского мира» необґрунтоване.

Таку думку в інтерв’ю Релігійній правді висловив росіянин, голова Всесвітнього союзу старовірів Леонід Севастьянов.

«Я особисто знаю багатьох парафіян київської громади нашої білокриницької згоди, які просто розірвали особисте спілкування з членами нашої московської громади після подій 2014 року», – розповів Севастьянов.

Більше того, додав він, один старообрядський єпископ — Алімпій (Вербицький) — навіть офіційно емігрував в Україну з Росії після того, як благословив своїх духовних чад захищати Україну.

«Звичайно, серед старовірів є різні політичні погляди — в цьому сенсі вони мало відрізняються від загальноукраїнської соціологічної картини. Політичні погляди українських старовірів відповідають тенденціям історичного розвитку цілої України», – зауважив Севастьянов.

Також він розповів, що на деяких храмах старовірів, зокрема, в місті Хмельницькому, висять державні прапори України, а в тій самій Білій Криниці не дуже привітно ставляться до приїжджих із Росії).

«Ну і, звичайно, серед захисників України на сході служать солдати та офіцери старообрядського походження. Наші старовіри-липовани в Румунії без проблем служать у військах НАТО», – додав Севастьянов.

Читайте також: 

Comments are closed.