Після затяжного мовчання в обстановці відкритої агресії РФ проти України очільник Московської Церкви в Україні (УПЦ МП) митрополит Онуфрій нарешті звернувся до вірян із закликом посилити свої молитви про мир в Україні.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

«Українська Православна Церква (УПЦ МП, – ред.) послідовно підтримувала і підтримує територіальну цілісність України і закликає своїх вірних молитися за мир в нашій Українській державі та в усьому світі», — заявив митрополит Онуфрій.

«Закликаю лідерів держав та всіх, від кого це залежить, не допустити нової війни. Війна – це важкий гріх перед Богом!», — заявив очільник Московської Церкви в Україні Онуфрій.

Нагадаємо, що Росія від осені 2021 року стягувала війська до кордонів з Україною, погрожуючи відкритою військовою агресією. Увесь цей час духовні лідери України та світу неодноразово закликали до деескалації та збереження миру в Україні, проте представники Московської Церкви в Україні вперто мовчали, опублікувавши лише кілька заяв пересічних кліриків про необхідність зберігати спокій.

І тільки зараз, після визнання Росією терористичних угруповань “Л/ДНР” та введення російських військ на окуповану території України на Донбасі, очільник Московської Церкви в Україні Онуфрій зробив заяву із засудженням війни.

При цьому митрополит Онуфрій не називає речі своїми іменами і не згадує, хто є агресором. Так, у тексті заяви нейтрально вказується, що вона зроблена “у зв’язку з загостренням військової ескалації на Сході України”.

Для порівняння пропонуємо ознайомитися зі зверненням до українців Предстоятеля помісної Української Православної Церкви (ПЦУ) митрополита Епіфанія, який перерахував наслідки для українців попередніх атак Москви в історії та озвучив єдину відповідь на кремлівську агресію, яка має постати зараз.

Також Предстоятель ПЦУ звернувся до всіх українців із закликом “не допускати насильства проти майна громад Московського Патріархату в України чи прихильників Російської Православної Церкви”, щоб це не призвело до протистоянь.

Нагадаємо, що 21 лютого у промові про визнання ОРДЛО президент РФ Володимир Путін озвучив фейк, нібито Київ «переслідує» УПЦ МП.

22 лютого стало відомо, що СБУ попередила теракти в Харкові з підпалу чотирьох храмів УПЦ МП, які, ймовірно, мали би стати підтвердженням заяв президента країни-агресорки.

Comments are closed.