Суд обрав для керівника Черкаської єпархії УПЦ МП Митрополита Феодосія (Дениса Снігірьова) запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби із 22:00 по 06:00 ранку з електронним засобом контролю.

Про це інформує “ВиЧЕрпно”.

Фото: cherkasy.church.ua.

На початку засідання розглянули клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу для обвинуваченого.

Додамо, що Денис Снігірьов не з’являвся на три судові засідання через погане самопочуття. На одному з них мали розглянути зміну запобіжного заходу.

За словами прокурорки Катерини Костенко, досі є необхідність застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

«Інститут серця повідомив, що протипоказань для невідвідування обвинуваченим засідання, немає. Тому є ризик, що він може переховуватись, впливати на свідків тощо. Снігірьов має українофобські налаштування, тому це набуває особливого небезпечного характеру під час повномасштабної війни», – зазначила прокурорка.

Окрім того, вона додала, що на сайті Черкаської єпархії УПЦ МП опублікували низку матеріалів, які чинять тиск на потерпілих. Йдеться про таке: «Суд над митрополитом Феодосієм: чергова спроба усунути неугодного суддю — тепер від «потерпілого» капелана», «Чиї почуття ображає УПЦ? Хто «потерпілі» у справі митрополита Феодосія й що їм можна».

Водночас захисник обвинуваченого Володимир Юдін зазначив, що жодного разу його клієнт не порушив обовʼязки, які на нього покладав суд.

Захисники та обвинувачений попросили суд відмовити у підтримці клопотання.

Суд ухвалив рішення застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби із 22:00 по 06:00 ранку з електронним засобом контролю.

Як повідомляла РП, керівнику Черкаської єпархії, митрополиту  Феодосію інкримінують  виправдовування російської агресії та розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

За даними розслідування, клірик також у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян, в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності та переконань.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки з початку цього року повідомили митрополиту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
ч.1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
ч.2 і ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Згодом Служба безпеки встановила нові факти злочинної діяльності керівника Черкаської єпархії УПЦ МП. Перебуваючи під домашнім арештом на час розслідування попередніх злочинів, він продовжив публічно розпалювати релігійну ненависть.

Раніше в мережі з’явилося відео, як на різдвяній службі (за старим стилем) підсудний митрополит УПЦ МП Феодосій Снігірьов поминає Московського Патріарха Кирила.

22 лютого 2024 року в УПЦ МП повідомили, що у зв’язку з проведенням працівниками Служби безпеки України обшуку митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Феодосій   зазнав серцевого нападу.

19 червня п’яту підозру отримав митрополит Черкаської єпархії УПЦ МП Феодосій, який неодноразово закликав вірян до релігійної ненависті.

Comments are closed.