Після двох років боротьби громада ПЦУ в с.Ділове Рахівського району на Закарпатті, згідно з  рішенням суду, отримала доступ до храму та церковного будинку. Про це повідомив єпископ Закарпатський ПЦУ Варсонофій в Facebook.

“Державний виконавець здійснив опис майна для передачі його законному власнику – нашій релігійній громаді. Звичайно, не обійшлось без провокацій зі сторони представників Хустської єпархії РПЦвУ. Проте, завдячуючи працівникам поліції та СБУ, вдалося виконати рішення суду. Я дякую керівництву та працівникам Обласного Управління Національної поліції України в Закарпатській області та УСБУ в Закарпатській області за забезпечення дотримання Законів України та рішень судів під час передачі майна релігійної громади її законному власнику. Вітаю нашу релігійну громаду Успіння Пресвятої Богородиці с.Ділове та її настоятеля – ієрея Івана Андращука з виконанням рішення суду та отриманням доступу до храмових споруд”, – зазначив єпископ.

Також повідомляють, що 4 лютого, в день, коли релігійна громада Свято-Успенського храму с. Ділове після довготривалих судових справ отримала доступ до свого храму, настоятель храму ієрей Іван Андращук відслужив подячний молебень разом з вірянами храму.

Під час молебню всі присутні дякували Богу за його милість і щедрість, а також просили, щоб в Україні припинилася неоголошена війна, та запанував справедливий мир. По завершенні ієрей Іван Андращук звернувся до присутніх з вітальним словом і подякував усім, хто доклав зусиль для виконання судового рішення.

Як повідомляла РП, ще у січні-лютому 2019 року релігійна громада Свято-Успенського храму в с.Ділове Рахівського району проголосувала за перехід від Хустської єпархії РПЦвУ до Закарпатської єпархії ПЦУ і зареєструвала свою нову громаду, але цього не сприйняв місцевий священник і менша частина тих, хто був проти переходу.

Громада ПЦУ виграла три суди (першої інстанції, апеляційний та касацію у Верховному суді), але прихильники МП на чолі зі священником Майором та священниками з навколишніх сіл не зважають на рішення судів і блокують вхід на територію церкви.

Раніше повідомлялося, що Нацполіція та обласна влада у Закарпатській області ігнорує звернення від керівника Закарпатської єпархії ПЦУ з проханням вплинути на виконання представниками РПЦвУ (УПЦ МП) рішення Верхового суду України щодо храму у селі Діловому.

Comments are closed.