Громаді ПЦУ у місті Арциз Одеської області відмовили у виділенні землі, на якій стоїть недобудована ще за часів УПЦ КП капличка.

Про це Релігійній правді повідомив священник громади Владислав Шіман.

Восени 2020 року віряни взялися довести капличку до ладу, зробили стяжку підлоги і почали накривати дах, але за скаргою представників УПЦ МП і ліквідованої УПЦ КП правоохоронці змусили їх зупинитися.

Фото: Думская

Через конфлікт з місцевими представниками ліквідованої УПЦ КП, які не забажали приєднатися до помісної Церкви України, документи на землевідведення були втрачені. Тож віряни звернулися до влади з проханням про офіційне виділення землі для продовження будівництва. Втім, марно.

«Причина відмови: будівництво каплички не входить до плану, ніби там має бути спортивний комплекс і воно не входить у генеральний план», – повідомив священник Владислав.

Наразі невідомо, чи продовжуватиме громада боротьбу за капличку. Керівництво Одеської єпархії ПЦУ в курсі ситуації, додав священник.

Нагадаємо, що священник Владислав Шіман є настоятелем храму, який  перший на Одещині разом з громадою перейшов до ПЦУ. Зараз ця громада в смт Сарата продовжує боротьбу в судах за право перереєструвати свій статут. Нещодавно чиновники Одеської ОДА відмовили їм у реєстрації вже вп’яте.

Раніше в інтерв’ю Релігійній правді отець Владислав розповідав, що разом з ним до ПЦУ мали перейти ще 4-5 парафій, але поки не наважились.

Детальніше про те, як священник ухвалив непросте рішення про перехід до ПЦУ читайте в  інтерв’ю отця Владислава: Я вже не міг молитися за тих, хто благословляє вбивство наших пацанів

Comments are closed.