У “День захисника вітчизни”, який відзначають 23 лютого в Росії, патріарх РПЦ Кирило (Гундяєв) в черговий раз підтримав агресивну політику президента Росії Володимира Путіна, заявивши, що російські військові «обрали дуже правильний шлях».

При цьому, повідомляє видання ДФУ, очільник РПЦ дожним словом не дорікнув Путіну за гріх вбивства чи крадіжки, хоча саме за його злочинними наказами був окупований Крим і введені війська в ОРДЛО. Перед тим Путін визнав терористичні угрупування «Л/ДНР».

Московський патріарх заявив, що росіяни живуть у мирний час, але “й у мирний час виникають загрози”. Очільник РПЦ, підтримуючи роспропаганду і заяви Кремля про “наступ України”, сказав, що всі знають, що відбувається на кордонах Росії, тому в російських військовослужбовців нібито не може бути сумнівів, що виконуючи злочинні накази Путіна, вони вибрали «дуже правильний шлях».

«На жаль, і зараз існують загрози, кожен знайомий з тим, що відбувається на рубежах нашої батьківщини.Тому думаю, що не може бути у наших військовослужбовців жодних сумнівів, що вониобрали дуже правильний шлях у своєму житті. Тому що, йдучи цим шляхом, ви захищаєте народ навіть без будь-яких військових дій», – сказав Кирило, якого цитує irp.news.

Крім цього, Московський патріарх вважає, що російські війська займаються не окупацією, як це було в Криму, ОРДЛО та Грузії, а «захистом» Росії і продовженням подвигів дідів.

Моспатріарх побажав ЗС РФ, щоб «готовність завжди захистити» Росію і росіян були присутні у їхній свідомості. Також Кирило (Гундяєв) побажав «збереження постійної готовності стати на захист своєї вітчизни».

При цьому багато військових РФ бунтують проти війни з Україною. Як повідомили джерела Обозревателя у правоохоронних органах, усіх незгодних вільняють з контракту.

Нагадаємо, що в Україні діє підконтрольна РПЦ церква, яка ховається за назвою “УПЦ” або “УПЦ МП”. Саме представники РПЦ в Україні до останнього мовчали про агресивні дії Путіна навколо кордонів України. Тільки 22 лютого Онуфрій закликав молитись за мир, а не за вигнання чужинців і варварів. Теж саме повторили і архієреї РПЦвУ в окупованому терористами Донецьку і Луганську.

Лише рівненський єпископ Пимен був більш красномовним і закликав вірян молитись за “єдність та цілісність нашої України”, а також за українських військових, лікарів і всіх захисників нашої Батьківщини.

Для порівняння пропонуємо ознайомитися зі зверненням до українців Предстоятеля помісної Української Православної Церкви (ПЦУ) митрополита Епіфанія, який озвучив єдину відповідь на кремлівську агресію, яка має бути зараз.

Comments are closed.