Цілодобовий домашній арешт на 60 діб — такий запобіжний захід обрали підозрюваному керівникові Черкаської єпархії УПЦ МП митрополиту Феодосію у Придніпровському районному суді міста Черкаси сьогодні.

Про це повідомляє Вичерпно.

Фото: cherkasy.church.ua.

Відомо, що прокурори просили про зміну запобіжного заходу: із домашнього арешту в нічний час доби на тримання під вартою.

Перед засіданням головуюча суддя звернулася до поліції Черкащини з листом про забезпечення додаткових заходів безпеки та громадського порядку біля приміщення суду в день судового засідання.

Своє звернення у пресслужбі суду пояснюють тим, що “після останніх двох судових засідань у цій справі засоби масової інформації повідомляли про сутички та, як наслідок, травмування присутніх біля суду жінки та чоловіка”.

Як повідомляла РП, у лютому 2024 року Служба безпеки зібрала нові докази злочинів з боку керівника Черкаської єпархії УПЦ МП. На рахунку митрополита це був четвертий епізод його підривної діяльності проти України.

Як повідомляла РП, керівнику Черкаської єпархії, митрополиту  Феодосію інкримінують  виправдовування російської агресії та розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

За даними розслідування, клірик також у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян, в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності та переконань.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки з початку цього року повідомили митрополиту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
ч.1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
ч.2 і ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Згодом Служба безпеки встановила нові факти злочинної діяльності керівника Черкаської єпархії УПЦ МП. Перебуваючи під домашнім арештом на час розслідування попередніх злочинів, він продовжив публічно розпалювати релігійну ненависть.

Раніше в мережі з’явилося відео, як на різдвяній службі (за старим стилем) підсудний митрополит УПЦ МП Феодосій Снігірьов поминає Московського Патріарха Кирила.

22 лютого 2024 року в УПЦ МП повідомили, що у зв’язку з проведенням працівниками Служби безпеки України обшуку митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Феодосій зазнав серцевого нападу.

19 червня п’яту підозру отримав митрополит Черкаської єпархії УПЦ МП Феодосій, який неодноразово закликав вірян до релігійної ненависті.

Comments are closed.